Kids kickboks lessen

Veel mensen hebben hun twijfels bij de keuze voor een vechtsport op jonge leeftijd. Is dit terecht? Wat zijn de voor- en nadelen van het beoefenen van een vechtsport als kind.
 
Uit Frans onderzoek is gebleken dat het dus niet zo is dat je kind door het beoefenen van een vechtsport automatisch met een ‘slechte’ omgeving in aanraking komt. Hoewel dit type sport op buitenstaanders vaak agressief overkomt, liggen er veel waarden aan ten grondslag waar menig mens iets van kan leren.
 
Vergeet ook niet dat een training voor kinderen beduidend anders verloopt dan een volwassenentraining. Fysiek contact is aan strenge regels verbonden. Kinderen gaan bovendien goed beschermd de les in en niet alle klappen, trappen en stoten zijn toegestaan.
 
Wat leert je kind van vechtsport?

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het beoefenen van een vechtsport positieve effecten heeft op de persoonlijkheid en het welzijn van de sporter. Ook zijn vechtsportende kinderen vaak bescheidener, optimistischer, enthousiaster en hebben ze meer zelfvertrouwen.

Bescheidenheid, zelfredzaamheid, zelfvertrouwen, respect en discipline zijn dan ook waarden die centraal staan in vrijwel alle vechtsport disciplines. Tijdens de trainingen wordt er veel bij deze termen stil gestaan, zowel tijdens het oefenen als op de rustmomenten.

Het doel van een kickboksles is niet om kinderen te leren dat vechten de oplossing is of dat ze wat ze tijdens de training leren zoveel mogelijk daarbuiten toe moeten passen. In plaats daarvan leren kinderen hun eigen frustratie in bedwang te houden, leren ze respect voor hun tegen- en medestander en leren ze dat ze situaties zelf onder controle hebben.

Concluderend
 
Wanneer je kind op vechtsport wilt, kom dan een keer langs bij Axewood’s Gym om de sfeer op te snuiven en een les te bekijken. De nadruk word op de bovenstaande waarden gelegd overmatig competitief of agressief gedrag word gecorrigeerd.
 
Drukke kinderen kunnen bij kickboksen goed hun energie kwijt terwijl ze tegelijkertijd leren te focussen. Voor onzekere kinderen is de sport juist geschikt om
zelfvertrouwen en weerbaarheid op te bouwen.