Kids kickboksen

Tijdens de kids kickboks lessen wordt er op een speelse en plezierige manier de kinderen kickboks technieken bijgebracht. Met respect als uitgangspunt zullen de volgende onderdelen tijdens de trainingen aan bod komen:


 Warming-up spel oefeningen

 Doornemen van de trap- en stoottechnieken

 Verdedigingstechnieken

 Oefeningen op de bokszak/trapkussen

 Conditie oefeningen

Spelkickboksen/sparren


De lessen hebben een positief effect op het zelfvertrouwen, de weerbaarheid, de ontwikkeling van de motoriek en de gezondheid van de kinderen. Alle kinderen trainen met elkaar, waardoor er een focus wordt gelegd op het juist leren omgaan met andere kinderen.


Leeftijd vanaf 5 jaar t/m 9 jaar


Jeugdkickboks

De jeugdlessen zijn speciaal gericht op kinderen van 10 tot 15 jaar. Respect voor elkaar en op een verantwoorde manier kickbokstechnieken leren staat centraal. De Jeugdlessen hebben een positief effect op de weerbaarheid en de gezondheid van de kinderen. Naast de ontwikkeling van de motoriek, het reactievermogen en de conditie, wordt de kinderen discipline bijgebracht.
 
 De kinderen kunnen in de lessen hun energie kwijt en stoom afblazen. Alle kinderen trainen met elkaar, waardoor er een focus wordt gelegd op het juist leren omgaan met andere kinderen. Uiteraard houdt de kickboks leraar er toezicht op dat het toepassen van technieken en het sparren gedisciplineerd en beheerst verloopt. 
 
 Vaak wordt vechtsport als een gevaarlijke sport gezien, echter blijkt uit onderzoek dat kickboksen niet behoort in de top van de meest blessure gevoelige sporten. 

 

Kickboksen

 Bij het kickboksen staat respect voor een ander centraal. Kickboksen is een perfecte sport waarin de leden kunnen werken aan hun uithoudingsvermogen, zich effectief leren verdedigen en ze hun grenzen kunnen verleggen. 
 
 Bij het kickboksen wordt gebruik gemaakt van alle spiergroepen. Bij het kickboksen worden traptechnieken, stoottechnieken, elleboogtechnieken en knietechnieken behandeld. Daarnaast komen onderdelen aan bod als; beenspieroefeningen, buikspieroefeningen en cardio-oefeningen. 
 
 Omdat wederzijds respect centraal staat bij Axewood’s Gym wordt er een focus gelegd op het bewust leren toepassen van de kickbokstechnieken en het rekening houden met medesporters. De kickbokslessen zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 15 jaar. Bij deze les maakt het niet uit of u een beginner bent of gevorderd, iedereen binnen de groep past zich aan, aan de medesporter. 
 
 Ieder lid is vrij om zijn eigen invulling te laten geven aan deze sport. Dit houdt in dat de leden niet verplicht zijn om te sparren. De kickbokslessen zijn bedoeld om ieder individu te helpen met het bereiken van persoonlijke doelen. 

Leeftijd vanaf 15 jaar

Zaktraining


De zaktraining bestaat voornamelijk uit basis oefeningen die op hoog tempo worden uitgevoerd. Naast het opbouwen van de conditie zorgt de zaktraining ook voor het ontwikkelen van bepaalde kickboks technieken en voor een optimaal gebruik van alle spiergroepen. 

Tevens is de zaktraining een echte aanrader voor gewichtsverlies en om stress te lijf te gaan. 

Heb je geen ervaring met (kick)boksen? Zoekt je een lage drempel, maar wilt je de lat hoog leggen? Dan is de zaktraining iets voor jou! Omdat de focus echt ligt op het opbouwen van de conditie is de training toegankelijk voor iedereen.  

Fysiek contact met elkaar komt bij deze les niet voor, oefeningen worden op de bokszakken en trapkussens uitgevoerd.

Leeftijd vanaf 12 jaar

Pink Boxing


Wat maakt pink boxing zo anders? Pink Boxing is een sport die wonderen doet voor je conditie: door het op hoog tempo stoten blijf je continu in beweging. Daardoor is het niet alleen voor je armen inspannend, maar eigenlijk voor je hele lichaam. Dat maakt pink boxing de perfecte les om uithoudingsvermogen & kracht te trainen een les waarbij boksen het middel is. Een complete training. 

 Je hoeft er niet te sparren, want het is zonder contact. Dames je kunt dus in een veilige omgeving de bokssport beoefenen, je trainings- en afvaldoelen behalen terwijl je veel plezier hebt.

 We starten met een korte warming-up
 Aansluitend gaan we combinaties maken op elkaars handschoenen of op de zak
 We sluiten af met een circuit met o.a. oefeningen om je armen, benen, buik en rug te trainen


Wel of geen ervaring met boksen: dat maakt niet uit. De doelstelling van pink boxing is actief en lekker sporten waarbij iedere vrouw meetelt. 
Dat maakt pink boxing ook zo ontzettend leuk.
 Wil jij weer in beweging komen? Zet die stap om in een fijne omgeving te komen sporten.leeftijd vanaf 15